Evenementen

Door Admin - 31-8-'07, laatste wijziging: 14-6-'18

Zie ook: Evenementen Agenda

Hondadag

Wat ooit begon een klein ritje is uitgemond een groot weekend. De Hondadag is één van de grootste evenementen in Nederland op bromfietsgebied. De Hondadag is meer dan een gewone toertocht waaraan enkel Honda viertakt bromfietsen en afgeleiden hiervan aan deelnemen. Er zijn Hondadagen geweest waar rond de 1500 deelnemers bij aanwezig waren.
De afgelopen jaren is de Hondadag veranderd in een Honda-weekend. Een zaterdag en een zondag in het jaar staan helemaal in het teken van de Honda viertakt bromfiets. Op de zaterdag wordt er altijd een preparty georganiseerd waarbij er wordt gekampeerd onder het genot van muziek en een barbecue. Tijdens deze preparty wordt altijd een verkiezing gehouden wie de mooiste (goeiste) de origineelste en de brakste brommer heeft. De winnaars hiervan ontvangen een mooie, originele en/of brakke prijs!

Op zondag vind de Hondadag zelf plaats. De locatie rouleert, om aan viertakters door het hele land tegemoet te komen. Gebruikelijk worden er één of twee ritten gereden op deze dag, van circa 80 kilometer lang. Ook wordt er op het terrein een drietal wedstrijden georganiseerd. Ook kun je je brommer of motor laten testen op de vermogensbank.
Tijdens het verzamelen hangt er altijd een goeie sfeer. Het is altijd gezellig om gelijkgestemden te spreken en oude bekenden weer eens te zien op zo’n dag. Uit het hele land (en soms ook van buiten de grenzen) komen mensen naar dit evenement. Op elke Hondadag zijn weer museumstukjes van brommers of kunstige creaties te aanschouwen. Ook proberen we elk jaar op het terrein een aantal standjes in te richten die representatief zijn voor de Nederlandse viertakt scene. Ook met de open kofferbakverkoop kan iedereen zijn of haar spullen showen en eventueel verkopen of ruilen.
De toertocht vindt meestal plaats onder motorbegeleiding, dit om alle deelnemers aan de Hondadag de ruimte te geven om ontspannen de tocht te rijden. Wanneer er bromfietsen uitvallen wegens lekke banden of motorische problemen, rijdt er altijd een bezemwagen mee die de uitvallers oppikt. Het tempo van de rit is aangepast aan alle modellen op het gebied van de Honda 4takt bromfiets, dit betekent dat ook de stoterstangen modellen geen moeite hebben om de tocht mee te rijden.

Bij het einde van de tocht eindigen we altijd op een ruim terrein waarna het altijd gezellig napraten is. Natuurlijk is op het terrein van de Hondadag ook de stand van de Honda Vereniging zelf te vinden, waar iedereen de HVN-merchandise uit de shop kan kopen, en meer.

Inmiddels hebben we al een groot aantal Hondadagen achter de rug. Hier een overzicht van alle Hondadagen met hun locaties.

 

1 mei 1988   Parkeerterrein van het "groot handels centrum" te Zeist
6 mei 1989   Stadionplein Utrecht
20 mei 1990   Stadionplein Utrecht
2 juni 1991   Far East Soeserberg
14 juni 1992   Far East Soeserberg
6 juni 1993   Pyramide Austerlitz
5 juni 1994   Veemarkthallen Utrecht
11 juni 1995   Veemarkthallen Utrecht
23 juni 1996   Home Trade Center Culemborg
22 juni 1997   Waalkade Tiel
7 juni 1998   Sportlaan Culemborg
27 juni 1999   Meidoornkade Houten
28 mei 2000   Parkeerterrein a&p hypermarkt Ede
10 juni 2001   De IJsbreker Leusden
2 juni 2002   Discotheek Brothers Bunnik + Preparty Camping de Boomgaard
15 juni 2003   Hockey en voetbalclub Hilversum + Preparty scoutinggebouw Hilversum
26 juni 2004   Glasfabriek Leerdam + Preparty Kooise Boerderij Acqouy
26 juni 2005   Veemarkthallen Utrecht + Preparty Camping de Boomgaard Bunnik
2 juli 2006   Parkeerterrein FC Den Bosch + Preparty @ Jelkoes tuin Esch
7 juli 2007   Big Daddy's Nieuwegein + Afterparty
21 juni 2008   Arnhem, weg achter het bos + Afterparty
5 juli 2009   Alphen aan den Rijn, parkeer terrein van de Alphense Boys + Preparty bij Scouting Alphen
27 juni 2010   Utrecht, kruising Groenwoudsedijk – Papendorpsepad + Preparty
26 juni 2011   Zwolle, Baileystraat + preparty Kampeerboerderij 'De Arendshorst', Ommen
16 juni 2012   Fort Vechten, Bunnik
22 juni 2013   Fort Vechten, Bunnik
29 juni 2014   Stadion De Wageningse Berg, Wageningen
21 juni 2015   World Skate Centre, Den Bosch
26 juni 2016   USV Hercules, Utrecht
11 juni 2017   USV Hercules, Utrecht
10 juni 2018   USV Hercules, Utrecht

 

De volgende Hondadag vindt plaats op zondag 10 juni 2018 plaats. Klik hier voor meer informatie. Hopelijk zien we iedereen dan tegemoet. Want één ding is zeker, de Hondadag is voor een beetje 4-takter de mooiste dag van het jaar.


Naar het begin van de pagina


 

Nieuwjaarsrit


De Nieuwjaarsrit en -meeting bestaat ieder jaar weer uit een ritje gevolgd door een borrel. De meeting wordt traditioneel het eerste weekend van het nieuwe jaar gehouden en het eerste drankje krijg je van de HVN. Het mag dan wel koud zijn maar toch komen er ieder jaar toch vele strokers op deze meeting af!

Naar het begin van de pagina


Puzzelrit

De puzzelrit is anders dan welke rit ook. Er wordt door de organisatie een route uitgezet en die wordt dan in kleine groepjes gereden. Vorig jaar zijn er cryptische omschrijvingen van de plaatsnamen gegeven en het jaar daarvoor moest men op bepaalde punten raadsels oplossen. Houd deze site in de gaten voor meer info over de volgende Puzzelrit!

Naar het begin van de pagina


Beurzen

Als vereniging kun je jezelf niet alleen maar bekend maken door middel van een magazine of ritjes. Daarom probeert de Honda Vereniging zoveel mogelijk op beurzen te staan. Als vaste beurzen hebben we altijd op de Vehikel in Utrecht gestaan en op de oldtimerbeurs Autotron te Rosmalen.

Om een beetje variëteit in de beurzen krijgen staan we ieder jaar minstens een keer op een beurs waar we nog nooit hebben gestaan.


Waarom staat de Honda Vereniging Nederland op de beurs?
Zoals als eerder vermeld staan we op de beurzen om ons zelf bekend te maken, maar dit is niet de enige reden. De stand van de vereniging kan ook gezien worden als een thuisbasis voor de leden. "Even babbelen met de jongens achter de stand over de afgelopen ritjes." Ook wanneer leden of niet-leden vragen over bepaalde brommers, onderdelen of documentatie hebben kunnen ze even bij de stand langs lopen. Met vragen over het lidmaatschap, adres wijzigingen of evenementen kun je ook terecht bij de stand.

Omdat we als vereniging meer hebben als alleen maar leden en ritjes kun je aan de stand ook stickers, patches, oude boekjes, partlisten en werkplaats handboeken kopen. Tijdens de komende beurzen kun je ook onze t-shirts, buttons en Girls Garage kalenders kopen. Ook het boek over 25 jaar Hondavereniging zal hier te koop zijn!

Ben je op een beurs en zie je de stand van de Honda Vereniging Nederland? Kom even langs en maak even een babbeltje! Altijd gezellig en leuk!
 


Terug naar boven

Willekeurige foto

Evenementen agenda

Fortenroute 30 mei

Nieuwe forum topics